Ved å klikke på "Godta", godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
MAIN STAGE

ALESSANDRA

ALESSANDRA ble først kjent som deltaker i The Voice i 2022 hvor norsk-italieneren imponerte stort med sin enorme stemme og helt særegne rekkevidde. Men det var først når hun deltok og vant Melodi Grand Prix i år at hun for alvor ble et navn på alles lepper.

Med sangen «Queen of Kings» sikret hun seg flest stemmer av alle deltakerne og skal derfor representere Norge i Eurovision-finalen i Liverpool. Låten ble nesten umiddelbart en global hit etter den tok fullstendig av via TikTok, noe som gjorde den til den aller mest strømmede låten av samtlige finalelåter i Eurovision. Alessandra har også markert seg på en positiv måte gjennom med å være åpen om at hun er bifil og fortalt om vanskelighetene hun hadde som ung jente i en liten by i Italia, til inspirasjon for mange unge i samme situasjon.