Før du går videre...

Vil vi informere at vi bruker førsteparts og tredjeparts informasjonskapsler samt andre sporingsteknologier fra tredjepartsutgivere for å gi deg den fulle funksjonaliteten til nettstedet vårt, for å tilpasse brukeropplevelsen din, utføre analyser og levere personlig annonsering på våre nettsteder, apper og nyhetsbrev på tvers av internett og via sosiale medieplattformer. Derfor samler vi inn informasjon om brukeren, nettlesermønster og enheten. Du velger selv om du ønsker å akseptere eller avslå dette. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse funksjoner og funksjonalitet.

Les mer om vår personvernserklæring her.
MAIN STAGE

ALESSANDRA

ALESSANDRA ble først kjent som deltaker i The Voice i 2022 hvor norsk-italieneren imponerte stort med sin enorme stemme og helt særegne rekkevidde. Men det var først når hun deltok og vant Melodi Grand Prix i år at hun for alvor ble et navn på alles lepper.

Med sangen «Queen of Kings» sikret hun seg flest stemmer av alle deltakerne og skal derfor representere Norge i Eurovision-finalen i Liverpool. Låten ble nesten umiddelbart en global hit etter den tok fullstendig av via TikTok, noe som gjorde den til den aller mest strømmede låten av samtlige finalelåter i Eurovision. Alessandra har også markert seg på en positiv måte gjennom med å være åpen om at hun er bifil og fortalt om vanskelighetene hun hadde som ung jente i en liten by i Italia, til inspirasjon for mange unge i samme situasjon.